Редактор: e-mail: Кадър: Телевизия 7/8Мярката 60 на 40 е ужасно лош пиар.

...
Редактор: e-mail: Кадър: Телевизия 7/8Мярката 60 на 40 е ужасно лош пиар.
Коментари Харесай

Каролев: Мярката 60 на 40 проработи бавно, не е за компании, които са спрели

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Телевизия 7/8

Мярката 60 на 40 е извънредно неприятен пиар. Не е за компании, които са спрели, тъй като, тя, компанията като има нула доходи, само 100 % от разноските за заплати и осигуровки биха предиздвикали компанията да не уволни хората.

Това съобщи икономистът Владимир Каролев в ”Крум Савов LIVE ” по Телевизия 7/8.

За хотелите, изключително за дребните, защото и аз съм съучастник в един дребен хотел, тази мярка разреши да не затворим хотела. Не печелихме, само че не губихме пари, само че в този момент тряваше да го затвориме. Проблемът е, че постепенно проработи тази мярка, само че тя не беше 60 на 40, тъй като 60 на 40 е единствено заплатата, само че осигуровките са много високи, сподели още Каролев.

За директните помощи до 10 000 лв. за дребни и междинни предприятия - преди повече от месец завърши срокът за кандидатстване. Около 30 000 или малко над 30 000 компании са си подали документите и към днешна дата към 10 000 компании са си получили парите, или към 30 % от всичките. Много образци за закъснение мога да дам, доста е дребна тази помощ директната, дребна като размер и дребна като сума, и също така на калпак, дребна или огромна компания, общо взето няма значение, разяснява още Владимир Каролев.

Големият проблем беше, че тези пари, които отидоха за директните помощи, бяха взети от фондовете, които са планувани за вложения. А българската стопанска система е с минимален % на финансови вложения по отношение на брутния вътрешен артикул. Защо е значимо, тъй като вложенията движат растежа. Ние сме с 18, 19 %, до момента в който междинното за страните, които ни заобикалят и които са част отново от Европейски Съюз, е към 23, 24 %, добави другият икономист в студиото Пламен Данаилов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР